Hopp til innholdet
Ni par spill med forvirrende like spilltitler og sjangre Gamingsjappa.no

Ni par spill med forvirrende like spilltitler og sjangre

La oss ta en titt på en rekke par spill med like titler og temaer. Det er ofte at enkelte spill titler kan til en grad være forvirrende og til den grad veldig like hverandre. Dette er sikkert noe du har merket om du i så fall skulle spille GoW, er det da God of War eller snakker vi Gears of War?

La oss ta en titt på listen under og se kjapt igjennom hvilke spill so kan virke forvirende, selv for den erfarne gameren. Har ett par spill titler som er lett å forvirre med så legg igjen en kommentar under!

 1. Zombie spillene: Dying Light og Dead By Daylight

  Spillene vi ser på her er stor sett like og samt et tittelen, man skulle jo tro at utviklerne skulle ønske å dra oppmerksomheten fra det ene til det andre. Dead by Daylight og Dying Light like nok til at en lignende tittel bare gjør ting mer forvirrende. Mens Dying Light gir spillere i oppdrag å løpe og parkere rundt i en by i Midtøsten som er full av zombier, tvinger Dead by Daylight et team på fire spillere til å jobbe sammen for å overleve å bli jaget ned av en vill drapsmann.

 1. 2D gaming: Shovel Knight og Hollow Knight

  Side-scrollers såkalte 2D eventyrspill kan sees på som gaming fra en svunnen tid med spill. Det er lett å se hvordan spillere kan forvirre de to siden begge hyller spillfortiden. Spillere kan spille som en ridder som svinger og spretter på en spade i Shovel Knight eller en ridder som avdekker mysteriene til et forvirrende slott i Hollow Knight.


 2. Verdensrommet: The Outer Worlds og Outer Wilds

  Med lignende titler kan det komme som et sjokk at begge spillene tilbyr vidt forskjellige opplevelser. Noe som nesten kunne høres ut som en oppfølger til hverandre.

  The Outer Worlds finner sted i en alternativ fremtid med samfunnet kontrollert av mega-selskaper. Outer Wilds, derimot, er en løkkesyklus for å overleve en supernova i solen. Rart å se at to spill med romtema med så lik tittel bli lansert på kort tid.


 3.  Sci-fi gaming: Quantum Break og Quantum Theory

  Quantum Theory og Quantum Break deler en veldig lik tittel, men de deler ikke mye mer enn navn. Spillere har et valg mellom Gears of War-stilen cover-and-shoot-mekanikken til Quantum Theory og den tidsmanipulerende filmlignende opplevelsen av Quantum Break.

  Quantum Theory og Quantum Break deler et tredjepersons gameplay, og har begge et science fiction-bakteppe for å fortelle historiene sine. Med slike kontrasterende stiler og gameplay kan en lignende tittel fortsatt være nok til å blande de to tittelen.


 4. Spillene: Solving A Mystery In Gone Home og Climbing Plants In Grow Home

  Indiespillene har ikke mange likheter. Et førstepersons om å finne hva som skjedde med hovedpersonenes savnede familiemedlemmer og et tredjepersonsspill om robotklatreplanter kunne ikke tematiseres lenger unna hverandre. I den grunn to vidt forskjellige spill som bare er atskilt med noen få bokstaver kan forårsake en viss forvirring!


 5. Action spillene: God Of War og Gears Of War

  Bare noen få år etter lanseringen av den originale Xbox'en og Playstation 2, ble spillere presentert til ett par spill med lik tittel, kort og godt GoW. God of War gir deg hack og slash-historien om en spartaner som kjemper mot de greske gudene. Et brutalt spill i et bloddrevet eventyr kan virke som en vanskelig ting å forveksle med en grusom krig med underjordiske inntrengere.

  Gears of War har samme forkortelse (GoW), men samtidig som er det en drastisk annerledes opplevelse. De konkurrerende konsollene belønnet sine spillere med innovative spill med lignende titler.


 6. Skytespillene: Freedom Force og Freedom Fighters

  Å ta kampen mot superskurker og militsgrupper er temaet for henholdsvis i både Freedom Force og Freedom Fighters. Spillerne hadde et valg mellom et tredjepersons skytespill i Freedom Fighters eller et ovenfra-og-ned-rollespill i Freedom Force.


 7. Open world: Watch Dogs og Sleeping Dogs

  Da Watch Dogs ble vist på E3 2012, skapte det oppsikt, og det så ut til at ingenting kunne stå imot det. Det er inntil Sleeping Dogs ble utgitt og spillene hadde en lignende tittel og omfang. Åpen-verden-spill satt i kjente byer er ikke den eneste likheten disse to tredjepersonsspillene har til felles, men generelt lik sjanger og spillestil.


 8. Jaha…: Eternal Eden og Eden Eternal

  Dette er nesten nummeret før søksmål! Enten du ser etter et MMO i japansk stil eller et RPG i japansk stil, passer Eternal Eden og Eden Eternal kriteriene dine. Eternal Eden bringer spillere til en utopi og gir dem i oppgave å kjempe mot fiender i et tile-based kampsystem. Med tanke på lignende titler i JRPG-sjangeren, som tidlige Final Fantasy-oppføringer, har Eternal Eden massevis å tilby spillere.

  På motsatt side tilbyr Eden Eternal spillere en enorm onlineverden ved å utforske verden sammen med andre spillere. Selv med så kliss like titler tilbys spilleren selvsagt to forskjellig spill.
Forrige artikkel Handle og betal enkelt og trygt med Vipps eller Klarna på Gamingsjappa.no
Neste artikkel Shenmue animasjon kommer 5 februar 2022