Hopp til innholdet
🕹️ Fri frakt 1000kr 📦🤗 Vi tibyr Visa, Klarna og Vipps! 🎮 Trygg og rask utsending innen 24 timer! 🕛 Wahoo! 🚀
🕹️ Fri frakt 1000kr 📦🤗 Trygg og rask utsending innen 24 timer! 🕛 Wahoo! 🚀

Gjenbruk og veldedighet

Det kastes og byttes ut...

Det kastes alt for mange brukbare saker i dagens samfunn, det kan vi sikkert alle si oss enige i, spesielt innen elektronikk hvor "FOMO" har gjort at mange MÅ ha nyeste modell av hva som enn er populært til enhver tid og dumper den gamle. Dette skjer naturligvis også innen spillkulturen hvor nyeste konsoll ofte umiddelbart erstatter forrige generasjon så snart den er på markedet.

Vi på Gamingsjappa har vokst opp sammen med spillkulturen, og det skjærer i våre hjerter å se fint brukbare konsoller, spill og tilbehør havne på dynga eller ligge og støve ned i kjellerboder og på loft. Det har vi veldig lyst til å gjøre noe med, for en vakker dag slår nostalgien ned i en forhastet sjel som begynner å angre på at den gamle Nintendoen ble solgt, at mor gav vekk hele PlayStation-samlingen eller at Xboxen ble kastet fordi den ikke helt fungerte som den skulle.

Sirkulering tilbake i makedet...

Her slår vår filosofi om gjenbruk og resirkulering inn. Alt vi får tak i av brukte spillrelaterte saker tar vi kjælig hånd om og rengjør, reparerer, restaurerer, fikser, mekker og tester, ja, alt som står i vår makt for at produktet skal fungere i sin best mulige tilstand i håp om at det en dag vil finne en ny eier som setter pris på underholdningen, kosestundene og minnene produktet kan skape, framfor å bli skrotet og havne på dynga.

Om vi ikke skulle klare å redde et produkt, så betyr ikke det slutten på reisen. Alt av fungerende og brukbare komponenter vil bli tatt vare på i håp om at de kanskje kan brukes til å reparere noe annet på et senere tidspunkt. Et utbrent strømkretskort betyr for eksempel ikke at diskleseren også har tatt kvelden. Kabler, ledninger, modulære komponenter, vifter, chassis, knapper... det er mye som kan komme til nytte. Alt som ikke kan reddes eller på en eller annen måte brukes om igjen vil naturligvis bli resirkulert på en forsvarlig måte, og på en materialbasert måte da vi kan skille plast, metall og elektronisk avfall på en litt grundigere måte enn hva de fleste antageligvis ville tatt seg bryet med.

Miljø er mer enn bare riktig kast og bruk...

Jo mer vi klarer å sirkulere tilbake i spillmiljøet, desto mindre utsetter vi det faktiske miljøet for byrden av nedsmelting, skroting og brenning av avfall. Men vi ønsker å gjøre enda litt mer enn det. En del av vår fortjeneste fra det vi selger av brukte spill, konsoller og tilbehør kommer vi med jevne mellomrom til å donere til veldedige organisasjoner med miljøhensiktsmessige mål.

Dette er for øyeblikket en av våre framtidsplaner da vi må klare å etablere oss skikkelig i markedet først, men det er for oss et viktig mål å jobbe mot. Vi ønsker at du tar kontakt med oss dersom du har spillrelaterte produkter du ønsker å bli kvitt, men kanskje ikke orker bryderiet med nettauksjoner og salgssider selv. Selvsagt sier vi ikke nei til donasjoner for dette formålet, og vi er ikke imot å motta defekte produkter heller da de kan potensielt repareres, dog da noe avhengig av type og tilstand. Ta kontakt, så tar vi oss en prat.

Tusen takk for at du besøker oss, og at du bryr deg om spill og miljø.

Med vennlig hilsen,
Gamingsjappa.no