Hopp til innholdet
🕹️ Frakt fra 39kr 🤗 Vi tibyr Visa, Klarna og Vipps! 🎮 Utsending innen 24 timer! 🕒 Bestill før kl. 15, og vi sender samme dag, wahoo! 📦
🕹️ Frakt fra 39kr 🤗 Utsending innen 24 timer! 🕒 Bestill før kl. 15, og vi sender samme dag, wahoo! 📦

Viktig om bruktvarer

Viktig og nyttig informasjon om brukte spill og konsoller

På denne siden vil du finne informasjon som gjelder for det som Gamingsjappa tilbyr av brukte varer, som for eksempel hvordan ABC-graderingen vår fungerer, hvordan vi behandler bruktvarer vi får inn og generelle punkter som er viktig å være klar over når det gjelder bruktspill og lignende. Du vil også finne en grundig beskrivelse av hver bruktvare på sine respektive produktsider hvor vi vil liste opp alle eventuelle feil, skader, mangler eller lignende. Uansett om du skulle være en veteran innen spillsamling eller helt ny i retroverdenen, så er det bare å ta kontakt med oss dersom du skulle lure på noe. Vi er alltid glade for å kunne hjelpe deg. Dersom du ønsker detaljerte bilder eller en enda grundigere beskrivelse av et produkt, for eksempel om du vil se nøyere på tilstanden, så ordner vi gjerne det. Bare ta kontakt via kontaktskjemaet vårt, så kommer vi tilbake til deg innen kort tid.


Hurtiglinker
ABC-gradering | DLC-koder osv. | Om spill | Løssalg | Strøminformasjon | Om konsoller og tilbehør | Garantier


Om spill

ABC-gradering
Vi har valgt å gradere alle våre bruktspill med bokstavene A, B, C og S slik at du kjapt kan få en ide om hvordan tilstanden er. Hva bokstavene betyr vil variere litt avhengig om det er et diskbasert spill eller et kassettbasert spill. Felles er dog graderingen S som tilsier at et spill er i tilsvarende splitter ny og ubrukt tilstand. Har bokstavene + eller - bak seg vil det si at tilstanden ved en + er bare hakket unna for å gå opp en karakter, mens - er hakket unna fra å gå ned en karakter. Kassettbaserte spill skal fungere problemfritt uavhengig av tilstand, mens diskbaserte spill kan hakke eller ha større leseproblemer om de er under en A-. Graderingen gjelder hovedsakelig kun for selve spillet, men en mer detaljert tilstandsbeskrivelse som inkluderer manualer, esker og andre medfølgende saker vil finnes på hver enkelt produktside.
Til toppen av siden

For kassettbaserte spill

 • A: Spillet ser veldig pent ut og har blitt tatt godt vare på, og man må se nøyere etter for å finne tegn til bruk.
 • B: Spillet har merkbare tegn til bruk, som rifter, hakk, spor etter tusj, men ingen store og sjenerende skader.
 • C: Spillet har fått hard medfart og har større, merkbare skader både på kassett og/eller etikett.
 • S: Det er så godt som ingen forskjell mellom et S-gradert spill og et splitter nytt og ubrukt spill.

For diskbaserte spill

- Definisjon av rift: En rift på en disk er veldig tynne og små streker på disken som i de fleste tilfeller er overfladiske og burde ikke skape noen problemer. En rift vil du som oftest ikke kunne se med mindre du holder disken i riktig vinkel opp mot lyset.

- Definisjon av ripe: En ripe på en disk er litt kraftigere streker på disken og det er disse som potensielt kan føre til hakking og i verste fall leseproblemer. En ripe vil som oftest være synlig når du ser rett på disken og du kan kjenne et lite "hakk" dersom du forsiktig fører neglen over ripen.

 • A: Overflaten er mer eller mindre helt strøken og eventuelle rifter eller merker er så små og overfladiske at de ikke burde påvirke lesbarheten til disken. Eksempelbilde (8MB)
 • A-: Overflaten er så godt som strøken, men har noen veldig lett synlige overfladiske rifter som ikke burde påvirke lesbarheten til disken mer enn i verste fall et øyeblikks hakking. Eksempelbilde (8,5MB)
 • B+: Overflaten ser generelt sett ganske pen ut, men har litt for mange overfladiske sjenanser til at vi er komfortable med å gradere den i A-kategorien. Du kan oppleve hakking og/eller lesefeil, men det burde ikke oppstå store problemer. Eksempelbilde (7,5MB)
 • B: Overflaten har noen riper eller merker som kan forårsake leseproblemer. Én stor nok ripe vil være nok til at en ellers strøken disk graderes som B. Vi kan ikke garantere at disken fungerer feilfritt helt gjennom. Eksempelbilde (7,5MB)
 • B-: Overflaten har riper eller merker store nok til at de vil forårsake leseproblemer på et eller annet tidspunkt. Det er ved dette punktet at vi garantert ville prøve å reparere disken dersom vi hadde utstyret til dette (via sliping, buffing og/eller resurfacing). Eksempelbilde (7,5MB)
 • C: Overflaten er så oppripet og full av merker at spillet ikke lenger vil fungere. Antageligvis vil ikke engang reparasjon utgjøre så alt for stor forskjell. Eksempelbilde 1 (7,5MB) / Eksempelbilde 2 (9,5MB)
 • S: Det er så godt som ingen forskjell mellom et S-gradert spill og et splitter nytt og ubrukt spill.
Notat: Eksempelbildene har vi laget for å gi deg et inntrykk av hvordan en disk kan se ut ved de forskjellige graderingene. Bildene har blitt tatt ved å scanne diskoverflaten i 600dpi. Dette gjør at filstørrelsen er ganske stor.
Til toppen av siden

DLC-koder, onlinekoder og lignende
Helt siden det ble normalt at konsoller kunne kobles online har det ofte fulgt med DLC-koder og lignende når man kjøper et spill. Slike koder kan i de aller fleste tilfeller kun benyttes én gang, og mange av dem vil også ha utløpsdatoer som gjør at de slutter å fungere etter en bestemt dato selv om de er ubrukte. Du bør derfor regne med at alt av slike koder som følger med bruktvarene vi selger enten allerede er brukt eller har gått ut på dato. Selv om en kode er ubrukt gir vi ingen garanti for at den vil fungere. Vi kommer dog ikke til å kaste slike koder dersom de følger med et bruktspill da vi mener at slike koder er en del av identiteten til spillet og verdt å samle på selv om de er ubrukelige.

Når det gjelder PC-spill er det flere ting du må være oppmerksom på når du kjøper disse brukt. For å være så ærlige som mulig sier vi rett ut at brukte PC-spill bør anses som et samleobjekt framfor et spillprodukt! For det første krever mange PC-spill at man taster inn en serienøkkel under installasjonen. En slik serienøkkel kan være begrenset til én gangs bruk, og vi kan ikke garantere at serienøkkelen følger med alle våre brukte PC-spill. Vi kan heller ikke gi noen garanti for at eldre onlinebaserte spill fremdeles er spillbare da serverne kan være stengte. Du står selv ansvarlig for å sjekke systemkrav slik at du har en konfigurasjon som kan kjøre spillet, eventuelt om du kan emulere en riktig konfigurasjon (eks. DOSBox, Hyper-V eller lignende). Noen spill er også utvidelsespakker og kan da potensielt kreve at du har grunnspillet fra før. Så igjen, brukte PC-spill bør anses som samleobjekter.
Til toppen av siden


Hva vi gjør med brukte spill
Som spillfantaster og samlere er det lite som irriterer oss mer enn å kjøpe et bruktspill som er fullt av støv, skitt, gamle prislapper, forseglinger og annet møkk. Derfor vil vi selvsagt ikke føre denne dårlige tradisjonen videre og vil heve alle spill vi får inn til den standarden vi selv hadde ønsket å fått det i! Alle spill vi får inn vil gå gjennom en rengjøringsprosess slik at vi kan selge et spill videre i så god og optimal tilstand som det lar seg gjøre. Denne prosessen inkluderer å fjerne alt av klistremerker, VOID-forseglinger, tilbudslapper, bruktprislapper og lignende fra esker og cover i den grad det lar seg gjøres uten å forårsake skade. Støv og skitt vil bli vasket bort og fjernet.

Disker vil bli grundig tørket over med mikrofiberklut for å fjerne støv, fingeravtrykk, skitt og fettflekker, og i de verste tilfellene fysisk vasket for å løse opp og fjerne størknet støv og fett. Spillkassetter vil bli rengjort for støv, skitt, prislapper og klistremerker, og der tidligere eier har skrevet navnet sitt med tusj direkte på kassetten vil vi gjøre vårt beste for å løse opp og fjerne dette. Kontaktene til spillet vil bli grundig pusset for å oppnå best mulig kontakt i konsollen, og internbatterier vil bli målt for å se om de fremdeles er i live, og der de ikke er det og vi ikke erstatter batteriet med et nytt vil vi naturligvis opplyse om dette på produktsiden. Til slutt blir spillet testet og nullstilt der mulig. Når spillene er ferdig rengjort pakker vi dem inn for å spare dem fra ytterligere støv og skitt.
Til toppen av siden


Om konsoller og tilbehør

Løssalg av konsoller og tilbehør
Vi tenkte langt og lenge om hvordan vi skulle selge konsoller, kontrollere og tilbehør her på Gamingsjappa, og endte til slutt opp med avgjørelsen at det aller meste vil vi selge løst og hver for seg. Hovedgrunnene til dette er at vi ikke nødvendigvis har alt av utstyr og tilbehør tilgjengelig for å lage pakker til alle konsollene vi har, og at vi ønsker å ha mest mulig tilbehør tilgjengelig for de som bare trenger en kabel eller strømadapter uten å da måtte kjøpe en hel konsollpakke. Nedsiden ved å gjøre det på denne måten vil da være at vi ikke alltid kan tilby en komplett konsollpakke og at det kanskje ikke er alltid like lett å vite hva man trenger av kabler og utstyr for å koble opp en konsoll. Vi vil derfor også alltid ha en oversikt på produktsiden for hver løse konsoll om hva som kreves av kabler og utstyr. I tillegg kommer vi til å sette sammen en og annen komplett konsollpakke som inneholder alt man trenger for å komme igang, utenom spill. Har du spørsmål er det bare å kontakte oss.
Til toppen av siden


Om strøm og strømadaptere
Det er fort gjort å gå seg litt vill i retroverdenen når det kommer til strømledninger og strømadaptere. Dessverre finnes det ingen "One size fits all" når det gjelder strømkabler og adaptere, og dersom man bruker feil kan det i verste fall føre til at konsollen din blir ødelagt. Dette er spesielt viktig å tenke på dersom du er interessert i amerikanske eller japanske konsoller som ikke alltid tåler styrken på det norske strømnettet. Derfor har vi opprettet en informasjonsside der vi kommer til å liste opp strøminformasjon om alle konsoller og strømadaptere som vi selger her på Gamingsjappa. Denne siden vil inkludere strømtype, voltstyrke, ampere, hertz og pluggstørrelse, med mer. Dersom vi ikke har korrekt strømadapter eller strømkabel tilgjengelig, så kan du sjekke denne listen for å finne et alternativ som har riktig strømoppsett og kontakter. Listen vil bli fortløpende oppdatert etterhvert som vi får inn forskjellige konsoller og konsollmodeller.
Til toppen av siden

Strøminformasjon


Hva vi gjør med brukte konsoller og tilbehør
Som med spill synes vi det er irriterende å kjøpe en skitten konsoll fylt med nok støv til å strikke en genser, inkludert støvete kabler og en kontroller fylt med svette, hudrester og potetgullfett. Alle våre konsoller vil bli grundig rengjort både utvendig og innvendig før de bli testet at de leser spill problemfritt og at alle funksjoner går som de skal. Til slutt slettes all data som måtte befinne seg på konsollen (med noen få unntak) og den vil bli tilbakestilt til fabrikkinstillingene. Alt av kabler og strømadaptere blir vasket over og testet før de kveiles sammen og pakkes inn. Kontrollere blir alltid grundig rengjort utvendig, men noen kontrollere blir kun åpnet og rengjort innvendig ved behov. Vi vil teste alle kontrollere så langt og godt det lar seg gjøre, men vær oppmerksom på at analogstikker mest sannsynlig ikke vil være like nøyaktige, responsive og uten drifting som en ny kontroller. Om en konsoll eller kontroller har litt problemer og vi allikevel velger å legge dem ut for salg, vil vi naturligvis opplyse om og grundig beskrive feilene på produktsiden.
Til toppen av siden


Garantier

Vi hos Gamingsjappa vil gjøre vårt beste for at du skal ha en hyggelig og positiv brukthandel hos oss, men det er begrensninger for hva vi kan garantere. Her er i det minste en oversikt:

Hva vi kan garantere

 • Alle våre bruktvarer har blitt rengjort etter beste evne
 • Alle kassettbaserte spill har blitt testet og nullstilt der mulig
 • Alle konsoller starter opp normalt, spiller av spill og har ingen umiddelbart merkbare problemer
 • Alle kontrollere har blitt testet med alle knapper, retninger og funksjoner der mulig
 • Alle håndholdte konsoller lader og fungerer uten å måtte ha tilkoblet strøm
 • Alle feil eller mangler som er oss kjent er opplyst om på produktsiden (inkl. om savebatteri er dødt eller byttet)

Hva vi ikke kan garantere
 • Uavhengig av tilstand kan vi ikke 100% garantere at diskbaserte spill vil fungere helt gjennom
  Alt under A- har overfladiske rifter, riper, flekker osv. som potensielt kan gjøre disken uleselig på visse punkter
 • At medfølgende DLC-koder, serienøkler, onlinekoder osv. ikke er brukt eller fremdeles er gyldige
 • At analogstikker på kontrollere er helt fri for drifting eller er like responsive/nøyaktige som nytt
 • Levetiden på savebatterier i spill, klokkebatterier i konsoller eller batterier i håndholdte konsoller
 • Et "komplett" spill i vår forstand er "spill, manual, eske/cover", så evt. annet av brosjyrer, reklame, klistremerker osv. som opprinnelig fulgte med er ikke inkludert i begrepet "komplett" med mindre annet spesifikt er nevnt skal følge med (kart, quick guides osv.)
 • Ting utenfor vår kontroll: om onlineservere fremdeles er oppe, om onlinetjenester fremdeles er tilgjengelige, om serienøkler kan gjenbrukes eller ikke, systemkrav på PC-spill osv.

Brukte varer har ikke samme type garanti og reklamasjonsrett som nye produkter. Generelt sett vil bare reklamasjonsrett gjelde for problemer som ikke ble opplyst på kjøpstidspunktet, og når det gjelder spill vil angreretten opphøre når forseglingen brytes. Å handle brukt vil alltid være et lite sjansespill og innebære risiko, både for selger og kjøper. Vi vil selvsagt ikke være helt urimelige, så om det skulle være noe problem kan du kontakte oss, så prøver vi å finne en løsning sammen.
Til toppen av siden