Hopp til innholdet
Kommer Microsoft til å kjøpe Activision Blizzard? Gamingsjappa.no

Kommer Microsoft til å kjøpe Activision Blizzard?

Microsoft er nære på å kjøpe Activision Blizzard, kommer vi nå til å få World of Warcaft på Xbox også?

Det er ikke alltid at spillbransjen er det beste stedet på jord å jobbe, spesielt etter mye uvær og ubehagelige scenarioer over hos Activision Blizzard i USA. Men nå kommer en stornyhet fram om en svimlende sum, der Microsoft, som står bak Windows OS og Xbox-konsollene, har gått ut med at de ønsker å kjøpe opp Activision Blizzard!

Microsoft kjøper blizzard til 600 millarder kroner

Budet ligger på 70 milliarder amerikanske dollar, noe som vil si rundt 600 milliarder norske kroner. Det er summen du må ut med om du skal ha verdens tredje største spillprodusent med på laget! Men skal du ha Sony eller Nintendo, så må du nok gå langt høyere enn det!

Activision, som kjøpte og slo seg sammen med Blizzard for over 10 år siden, har lansert en rekke franchiser og stortitler gjennom mange tiår. Med Blizzard er vi best kjent med spill som Overwatch, WarCraft, World of Warcarft, StarCraft og ikke minst Diablo-spillene. Sammen har de også titler som Crash Bandicoot, Call of Duty og Skylanders.

At større spillselskap kjøper opp hverandre er ikke en stornyhet, men på denne skalaen får man Disney som kjøpte Star Wars for 4 millarder dollar til å se ut som en lek. I spissen av det hele ser vi at oppkjøpet til Microsoft også er for å komme i forkant av den tøffe krigen mellom Xbox og PlayStation.

Spørsmålet blir jo også om hvordan Microsoft, sammen med den gamle ledelsen i Activision Blizzard, skal få ryddet opp i selskapets interne problemer, og om de til slutt blir enige om den svimlende summen, kommer vi til å se en stor rekke forandringer på eksklusive titler i spillindustrien. Kanskje spill som World of Warcraft kanskje kommer til andre plattformer enn kun PC?

Det er mange som venter spent på om denne avtalen kommer til å finne seg til rette hos Activision Blizzard!

Skulle det gå slik, skal man heller ikke se bort ifra at et slikt trekk tvinger Sony litt ut på isen for å gjøre noe tilsvarende for å forsvare sine titler i tiden fremover, eller hva tenker du?

Forrige artikkel Shenmue animasjon kommer 5 februar 2022
Neste artikkel 7 måter tv-spill kan være bra for deg!