Hopp til innholdet
Hva er Ramune og hvorfor er den japanske brusen så populær? Gamingsjappa.no

Hva er Ramune og hvorfor er den japanske brusen så populær?

Ramune er blitt en av de store TikTok trenden som har tatt Norge med storm siste årene, men som kanksje ikke mange vet så har brusen vært tilgjenglig i mange år!

Ramune er oftest kjent som en festival brus fra Japan som kommer i mange ulike smaker og farger!

Ikke bare har brusen tatt hele verden med storm igjennom kjente sosiale medier kanaler, men spesielt TikTok har vært med på å fange de unges oppmerksomhet rundt flaskens spennende måte å åpne eller da poppe flasken på!

ramune trendy produkter
"Japan: Ramune" by sstrieu is licensed under CC BY-ND 2.0

Den har opphav fra ett Skottisk-Japansk samarbeid fra 1884. Drikken kom fra en apoteker og importør Alexander Sim. Sims selskap spesialiserte seg på import og distribusjon av medisiner og medisinsk utstyr. I 1884 introduserte Sim en kullsyreholdig drikk basert på limonade til den daværende utenlandske bosetningen Kobe. Denne drinken, kalt "Mabu Soda" på japansk fra ordet "marble soda" som da blir kule brus. På grunn av klinkekulen som ble plassert i toppen på flasken som fungerer som åpningen/korken på flasken.  Den ble også vel mottatt av de lokale japanerne og ble også fort nyhetsstoff inn den den sentrale japanske aviser, men ble også annonsert som ett middel for kolera! Drikken er fortsatt en populær brus som selges over hele landet, under navnet Ramune i dag.

Selve flaske designets oppfinner, Hiram Codd, er Ramune blitt velkent kjent for den særegne utformingen av flaske, kalt Codd-halsflasker. De er laget av glass og tettet med klinkekulen. Drikken holdes hodet på plass av karbonatiseringseffekten. Et T-formet plastverktøy er for å åpne beholderen, som brukes til å dytte kulen ned.

old ramune

Klinkekulen eller glasskulen skyves inn i flaskehalsen, der den ligger og skrangler mens man drikker. Derfor blir drikkene ofte referert til som "klinkekulebrus" utenfor Japan. Selv om flasken med Codd-hals en gang ble brukt mye til kullsyreholdige drikker spesielt sett mye i England og deler av Europa sent på 1800-tallet og tidlig 1900-tallet. Ramune er i dag en av de svært få som benytter seg av Codd- flasken men tidligere britiske kolonier som India benytter flasken til den indiske brusen Banta og den har tidligere vært å finne i deler av Australasia.

Første gang når noen prøver Ramune så kan de slite litt med å få de åpnet. Det kreves en liten praksis eller noen få tips for å få den opp for første gang. I senere utgaver av flasken har det blitt tillaget små spor blitt lagt i halsen på flasken slik at klinkekulen ikke skal falle tilbake og tette flasken da man drikker av den.

Ramune er et av de moderne symbolene på sommeren i Japan og blir mye konsumert under varme festivaldager.

Ramune kommer i kjente smaker som, lemonade, jordbær, melon, båbær, og mange flere, inkludert særsmaker som curry og blekksprut er å få tak på av de helt spesielle variantene!

Hvor kan du kjøpe Ramune? Vi på Gamingsjappa har et utvalg varianter du kan prøve deg på! Disse brusene er med på å gjøre gamingkvelden ekstra spesiell prøv din variant i dag!

Tyrkk her for å se mer! Prøv våre spennende varianter av Ramune i dag!

 

Forrige artikkel Nye og trendy 3D-LED-lamper til "Shine opp" gamerrommet!
Neste artikkel Sonic the Hedgehog 2 på kino 1 April – Vinn billetter!